Barış bildirisi imzacısı akademisyen toprağa verildi

Yaşamına son veren, Barış İçin Akademisyenler Bildirisi imzacısı Mehmet Fatih Traş'ın cenazesi bugün defnedildi. Traş, bildiriyi imzaladığı için görev süresi uzatılmayarak işten atılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İntihar eden Barış İçin Akademisyenler Bildirisi imzacılarından akademisyen Mehmet Fatih Traş, Adana'da toprağa verildi.

Çukurova Üniversitesi'nde görev yapan Araştırma Görevlisi Mehmet Fatih Tıraş, dün intihar etti. Mersin'deki yazlıkta yaşamına son veren Traş, bugün Adana'da defnedildi.

Evrensel gazetesinin haberine göre, Traş'ın cenazesine sendika ve meslek örgütleri temsilcileriyle, CHP Adana milletvekilleri İbrahim Özdiş ve Elif Doğan Türkmen katıldı.

Barış İmzacısı akademisyen intihar ettiBarış İmzacısı akademisyen intihar etti

'BÖYLE BİTMEMELİYDİ'

Traş'ın İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi'nden hocası Doç. Dr. Kenan Lopcu, mezar başında bir konuşma yaptı. Lopçu, Traş'ın birikimli, iyi İngilizce bilen ve bir kaç dili de anlayan, çok okuyan, Çukurova Üniversitesi'nin sağladığı olanakların ötesinde kendisini yetiştirmiş bir akademisyen olduğunu söyledi.

Traş'ın kimseyi incitmeyen bir insan olduğunu belirten Lopçu, sadece demokratik görüş hakkını kullandığı için hak etmediği uygulamalara maruz kaldığını dile getirdi. Lopcu, “Başvurduğu yerlerden önce olumlu yanıt geldi. Sonra kapılar yüzüne kapandı. Üzgünüz böyle bitmemeliydi. Umarım bu son olur” dedi.