'Türkiye'nin ilişkisi sadece bizimle normal'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Türkiye ile olan ilişkileri değerlendirdi. Bakan diplomatik çözüm vurgusu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞA - Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Türkiye-Yunanistan ve Kıbrıs'la olan ilişkileri değerlendirdi. Türkiye ile olan gerilimin diplomatik yollarla çözüleceğini belirtken Kotzias, "Türkiye'nin tek normal ilişkisi olduğu ülke Yunanistan" dedi

'KİM OLDUĞUNU BİLSEK İZİN VERMEZDİK'

Yunanistan’a sığınan darbe girişimine katıldığı iddia edilen 8 askerin durumuna da  Kotzias 'Merciler helikopterde kimin olduğunu bilse izin vermezlerdi. Ankara'nın darbeci dediğine Yunanistan mahkemeleri darbeci demeyebilir.' dedi. Türkiye'de OHAL sonrası yaşananlara dikkat çeken Kotzias "Türkiye idamı geri getireceğiz diyor. Güvenlik güçlerinin kontrolünde insanlar acı çekiyor" iddiasında bulundu.

Bakan aynı zamanda Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan Kardak krizine de değindi. Yunanistan'ın Ege’deki kırmızı çizgilere sadık kaldığını iddia eden Kotzias "Türkiye bu kırmızı çizgiyi ihlal ediyor ve uluslararası hukuku görmezden geliyor. Diplomasi ve hukuk dışında (Türkiye) ile olan anlaşmazlıkları çözemeyiz. Türkiye'nin tek normal ilişkileri olan komşusu Yunanistan" diye konuştu.

Bakan Kotzias, aynı zamanda Türkiye'nin Kıbrıs'ta bir üs kurma isteğinin bulunduğu da iddia ediyor. Kotzias’a göre Türkiye'nin talebi Kıbrıs'ın tümünü kontrol etmek.