'Şiir okuma eylemi yaparsanız güç kullanılacak'

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Koruköy'e gitmek isteyenlere izin verilmiyor. Askerler, nöbet eylemine katılanlara, "Herhangi bir sembolik işaret, şiir okuma ve benzeri şekilde eylem yapıldığında, orantılı güç kullanılacaktır" şeklinde anons yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin'in Nusaybin ilçesinde bulunan Koruköy'de, sokağa çıkma yasağı 12 gündür devam ediliyor. Köylülerin işkence gördüğü iddiaları üzerine köye gitmek isteyen heyetler izin verilmiyor.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Barış Anneleri’nden temsilcilerinden oluşan heyet, 4 gündür nöbet eylemi yapıyor.

Koruköy'de 2 helikopter bekliyorKoruköy'de 2 helikopter bekliyor

Yol üzerinde yapılan nöbet eylemiyle ilgili olarak HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Twitter hesabından bir video paylaştı. Videoda anons yapan askerlerin, şiir okuma gibi bir eylem yapılması durumunda güç kullanılacağını söyledikleri duyuluyor. Yapılan anons şu şekilde:

"Bundan sonra herhangi bir sembolik işaret, şiir okuma ve benzeri şekilde eylem yapıldığında, uyarılmadan, dağılmanıza yönelik orantılı güç kullanılacaktır." (HABER MERKEZİ)

Tanrıkulu'ndan Koruköy sorusuTanrıkulu'ndan Koruköy sorusu

İHD: Koruköy'den işkence ve ev yakma haberi geliyorİHD: Koruköy'den işkence ve ev yakma haberi geliyor