Halkevleri Evleri Ödülleri verildi

Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri'ni sahiplerine verdi. Törende '2016'nın hakikati halktan gizleyenlerle, hakikati haykıranlar arasındaki mücadeleyle geçtiği' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkevleri, 85'inci kuruluş yıldönümü kapsamında '7. Halkın Hakları Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri'ni sahiplerine verdi. Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen törende, dayanışma ödülünün sahibi KHK'lerle ihraç edilen akademisyenler oldu.

2016'nın hakikati halktan gizleyenlerle, hakikati haykıranlar arasındaki mücadeleyle geçtiği belirtilen törende, ödüller "hakikati haykıranlar" sloganıyla dağıtıldı.

'HERKESE İYİ AKŞAMLAR VE UMUT'

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, törende Cumhuriyet Gazetesi'nin 113 gündür tutuklu yazar, çizer ve yöneticileri de unutulmadı. "Tutuklanarak mesleklerini icra etmeleri engellenmek istenen Cumhuriyet gazetesi yazarları ve emekçilerinin yanındayız" mesajıyla hazırlanan ödülü, Cumhuriyet Gazetesi adına Erdem Gül aldı.

Gül yaptığı konuşmada geçen yıl kendilerine verilen ödülü tutuklu oldukları gerekçesiyle alamadıklarını hatırlattı. Konuşmasında 'referandum sürecinin tekrar umutlu olmak için bir zemin' olduğunu belirten Gül, 'herkese iyi akşamlar ve umut' sözleriyle veda etti.

HALKIN HAKLARI ÖDÜLLERİ KAPATILANLARA

Halkın Hakları Basın Ödülleri'ne kapatılan İMC TV, YOL TV, Hayatın Sesi TV, Şeker TV, Özgün Gündem gazetesi, kapatılan televizyonların ardından kurulan 'HaberSizsiniz' ekibi, BirGün gazetesi, Evrensel Gazetesi yazarı Sevda Karaca, Hürriyet Gazetesi yazarı Melis Alphan, yerel basından ise muhabir Bursa muhalif.com sitesi layık görüldü.

Sanat Ödülleri kapsamında da Sevinç Erbulak, Füsun Demirel ve İstanbul Şehir Tiyatroları emekçileri çalışmaları ile ödül alan isimlerden oldu.

DAYANIŞMA ÖDÜLÜ İHRAÇ EDİLEN AKADEMİSYENLERİN

Dayanışma ödülünün sahibi ihraç edilen akademisyenler oldu. KHK ile üniversiteden uzaklaştırılan öğretim üyesi Prof. Dr. Funda Başaran "Hayır gitmiyoruz diyoruz, buradayız ve kalacağız" dedi. Başaran'ın ardından ihraç edilen akademisyenlerden SBF öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Haşim Köse, ödülü kendisiyle birlikte ihraç edilen asistanı Ekin Değirmenci’ye vermek istedi.

Bunun üzerine kürsüye gelen Değirmenci, "Hocamla birlikte atılmaktan, aranızda olmaktan onur duydum. Bizim ölümlerden zevk aldığımızı düşünenler bunun böyle olmadığını en iyi bilenler. Kimsenin annesi yolun ortasında kalmasın, kimse çocuğunun ölüsünü buzdolabında saklamak zorunda kalmasın istedik" dedi.