Avukatlardan, HSYK'ya: Küsmece yok

Akdeniz Bölgesi Baro başkanları Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekilinin referandumla ilgili paylaşımlarına tepki gösterdi. Avukatlar 'HSYK'yı göreve çağırıyoruz küsmece yok' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması Akdeniz Bölge Elemeleri için Mersin’de bulunan Antalya, Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye Baro Başkanları, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekilinin paylaşımlarına tepki gösterdi. Başsavcı Vekili twitter hesabından "Referanduma Hayır oyu vereceklerin, PKK’ya destek oyu vermiş olacaklarına ve PKK ile aynı muameleyi göze alacaklarına" dair bir paylaşım yapmıştı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: Anayasa değişikliği ile ilgili 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandumda kişilerin kullanacağı evet veya hayır oyu tamamen kişisel değerlendirme çerçevesinde özgürce kullanılabilecek demokratik bir haktır. Referandumda yapacakları tercih nedeni ile vatandaşlarımızın bu özgürlüklerini kullanırlarken, tercihlerinden dolayı soruşturmaya uğrayacaklarını, yasa dışı terör örgütü ile özdeş olacaklarını ima eden bu anlayışın, kişileri düşünce ve ifade hürriyeti sağlamakla yükümlü bir yargı mensubu tarafından dile getirilmesi üzüntü verici bir durumdur.

Kendisi gibi düşünmeyene ve yaşamayana tahammülü olmayan, ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı bu yaklaşımla ne yazık ki hukuk devleti yok sayılmıştır ve özgürlüklere kelepçe vurulmuştur. Yargı mensupları ve kamu görevlileri hukuka uygun davranmakla yükümlüdürler. Kamu görevlisi olsa bile, kişiler elbette bir tercihte bulunma hakkına sahiptirler. Ama bulundukları mevkiiyi bu tercihlerine silah yaptıkları takdirde bundan zarar görecek olan toplumsal barışımız ve hukuk devleti olacaktır.

Hiçbir savcı ve kamu görevlisi demokratik tercihlerinden kaynaklı olacak şekilde vatandaşı tehdit edemez ve suç işleyemez.

Açıkça hukuka aykırı ve suç teşkil eden bu davranış nedeni ile gerekli yasal işlemleri yapmak üzere Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunu göreve davet ediyoruz.

Küsmece yok!..

Kamuoyuna saygılarımızla sunarız…"