'Zabıta yapılan özel timcilere silah dağıtılıyor'

Esenyurt Belediyesi'nin silah dağıtma kararı aldığı zabıtaların belediyede çalışan eski özel harekat polisleri ve askerlerden oluştuğu belirtildi. Silah verilecek zabıtalar Kürt illerinde görev yapmış.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Partili İstanbul Esenyurt Belediyesi'nin zabıtalara silah dağıtma kararıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor.

Esenyurt Belediye Meclisi 6 Şubat’ta yaptığı toplantıda zabıtaları silahlandırma kararı almıştı. CHP’li üyelerin itirazına rağmen AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla meclisten arar komisyon raporuna şu şekilde yazılmıştı “Belediyemiz bünyesinde bulunan hizmet alanları ile bu alanlardan faydalanan halkın güvenliğinin sağlanması maksadıyla, silahlı özel güvenlik kimlik kartı olan personel tarafından kullanılmak üzere kurumumuzca 20 adet 9x19 mm Calibre tabanca alınması hususundaki talep komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

'KOBANİ OLAYLARINI ÖRNEK GÖSTERDİLER'

Birgün'den Erk Acarer'e konuşan  CHP Esenyurt Belediye Meclisi Grup Sözcüsü ve aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis üyesi olan Yavuz İren o toplantıda yaşananları anlattı:

“Belediye Kanunu'nda, kurumun silah alabileceğine ilişkin bir madde yoktur. Dolayısıyla bu kanunsuz bir iştir. Bunu AKP’li meclis üyelerine anlatamadık. Belediye, neden böyle bir şeye gereksinim duyar; saldıran mı var, bir sıkıntı mı var? Bu soruların cevaplarını alamadık ‘Eğer böyle bir tehdit varsa polisten yardım isteyelim, yoğunlarsa jandarmaya başvuralım, o da olmadı, özel güvenlik birimlerinden hizmet satın alalım’ dedik, fakat dinletemedik. AKP’liler Kobani olaylarını bahane ederek o süreçte belediyeye yapılan saldırıyı gerekçe gösterdiler. Oysa sadece camlar kırılmıştı. ‘Bunun karşılığında kendi vatandaşımızı mı vuracağız?’ diye karşı çıkmaya çalıştım.”

KÜRT İLLERİNDE GÖREV YAPANLAR

İren, AKP Meclis Başkan Yardımcısı Emin Bakmazoğlu’nun silahlanmayı savunduğunu belirtirken şunları aktardı: “Bize, Amerika’da silahlanma serbest” sözleriyle yanıt verdi. 'Eğitimsiz zabıtanın eline silah vermek büyük sıkıntılara yol açar, muhtemel tartışmalarda kötü olaylar yaşanır' dedik. Bunun karşılığında; AKP Başkan Yardımcısı Emin Bakmazoğlu ve Grup Sözcüsü Mustafa Akboğa’nın ağzından, 'Zaten biz bu silahları daha önce Güneydoğu’da özel tim ya da askeri personel olarak görev yapmış ancak istifa edip belediye girmiş zabıta ve memurlara vereceğiz' sözleri çıktı."