Die Welt muhabiri Deniz Yücel gözaltına alındı

Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel, 72 saati aşkın süredir gözaltında. Dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle Yücel'in avukatına herhangi bir bilgi verilmiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, hakkındaki yakalama kararının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Burada gözaltına alınan Yücel'in neyle suçladığına dair ise bir bilgi verilmedi.

BBC Türkçe'den Selin Girit'in haberine göre, Deniz Yücel'in avukatı Veysel Ok, dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle suçlamanın açıklanmadığını söyledi. Ok, Yücel hakkında "terör örgütü üyeliği" suçlaması yöneltileceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Deniz Yücel, gözaltına alınmadan önce, hakkındaki yakalama kararını avukatları aracılığıyla öğrendiğini, kendisine iletilen bir mektup ya da çağrı olmadığını, evine polisin gelmediğini ifade etmişti.

Avukat Veysel Ok, Yücel'in gözaltına alınmasının ardından evinde arama yapıldığını ve bu konuda da kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini söyledi.

Sabah gazetesi, 25 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Redhack ile bağlantılı olmakla suçlanan ve "grubun algı ekibi" olarak nitelenen dokuz gazeteci hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldığını yazmıştı.

Bu isimlerden Diken'in eski editörü Tunca Öğreten, kapatılan DİHA'nın haber müdürü Ömer Çelik ve BirGün Gazetesi çalışanı Mahir Kanaat 24 günlük gözaltı sürecinin ardından "örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklanmışlardı. DİHA muhabiri Metin Yoksu, Yolculuk Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Eray Sargın ve ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan ise serbest bırakılmıştı.

Haberde adı geçen dokuz kişiden Deniz Yücel, Fatih Yağmur ve Hünkar Alican Duman'ın ise yurtdışında oldukları öne sürülmüştü.