Rektör ihraç kararlarını internetten öğrenmiş

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, ihraç kararları konusunda kendilerine danışılmadığını söyledi. KHK'den bir ay önce ise üniversitede ihbar raporları hazırlandığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son yıllarda ihbar, fişleme raporları, işten atmalar ve mobbing uygulamaların yaşandığı Mardin Artuklu Üniversitesi’nde, ihraç kararlarının ardından çeşitli iddialar gündeme geldi.

Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) yayınlanmasından yaklaşık bir ay önce üniversite içinde ihbar raporları hazırlayan bir grubun ihraç listesini sızdırdığı iddia edildi. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'nın, listeyi sızdırdığını düşündüğü bazı isimleri görevden aldığı öne sürüldü.

675, 679 ve 686 sayılı KHK’ler ile muhalif kimlikleriyle tanınan 18 akademisyen üniversiteden ihraç edildi.

'BİZE DANIŞILMADI'

7 Şubat’ta yapılan ve bütün akademik personelin katıldığı toplantıda ihraçlardan haberinin olmadığını söyleyen Ağırakça, “Bunda bizim bir müdahalemiz yoktur. KHK’nin açıklandığı akşam bir arkadaşım beni aradı ve listelerden bahsetti. Ben de sizler gibi internetten öğrendim. Bu arkadaşlar atılırken hiçbir şekilde bize danışılmadı. Bizim haberimiz olmadan gerçekleşmiş bir olay bu” şeklinde konuştu.

Ağırakça’nın bu sözlerine rağmen Yükseköğretim Kurulu Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, “Yükseköğretim kurumlarımızdaki akademik personelin KHK’ler çerçevesindeki işlemleri üniversitelerimizce oluşturulan komisyonlar vasıtası ile yürütülmektedir” denildi.

Görev yaptığı dönemde onlarca yerli ve yabancı akademisyeni okuldan uzaklaştıran Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, söz konusu toplantıda “Daha fazla akademisyen kaybetme lüksümüz yoktur” dedi.

REKTÖRÜN KONUŞMASI ALKIŞLANMADI

Toplantıya katılan 400 kadar akademik personelin rektörün konuşmasını alkışlamaması ise, okuldaki huzursuzluk ve tepkinin boyutunu gözler önüne serdi. (HABER MERKEZİ)