Ankara Barosu: Cebeci Kampüsü'nde yaşananlar polis terörüdür

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde yaşananların 'polis terörü' olduğunu söyledi, "Siyasi iktidarı, geleceğimizin garantisi olan üniversitelerden elini çekmeye davet ediyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA-  Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile üniversitelerden ihraç edilen akademisyenlere destek vermek için Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsüne giden akademisyenlerin, öğrencilerin ve mezunlar ile vatandaşların polis şiddetine maruz kaldığını

SİYASİ İKTİDAR ÜNİVERSİTELERDEN ELİNİ ÇEKSİN!

Polisin fakülteye girmek isteyenlere TOMA, biber gazı ve köpeklerle müdahale ettiğini; bazı öğretim görevlilerinin polis tarafından yumruklandığını, hocaların yerde sürüklendiğini ve cübbelerinin çiğnendiğini, 5'i akademisyen olmak üzere 11 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Canduran, şunları söyledi:

"Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde, nam-ı diğer Mülkiye'de yaşanan görüntüler, en hafif tabiriyle polis terörüdür. Darbe fırsatçılığı yaparak cadı avı başlatan ve son KHK ile üniversitelerdeki muhalefeti katleden siyasi iktidar, Anayasal haklarını kullanarak onlara destek vermeye gelenlere bile tahammülü olmadığını polis marifetiyle göstermiştir. Ankara Barosu olarak Türkiye'nin en saygın yüksek öğretim kurumlarından biri olan Mülkiye'nin kapısında Türkiye'nin en saygın hocalarına uygulanan polis terörünü şiddetle kınıyoruz.

Unutulmamalıdır ki temel amacı evrensel düzeyde bilimsel bilgi üretmek ve yaymak olan üniversiteleri üniversite yapan şey, özgür düşüncedir. Bu da ancak özgürce düşünebilen ve düşündüklerini özgürce ifade edebilen akademisyenlerle mümkündür. Siyasi iktidarı, geleceğimizin garantisi olan üniversitelerden elini çekmeye davet ediyor ve uyarıyoruz: Üniversiteler özgürleştirilmeli ve buna, ihraç edilen akademisyenlerin hakları iade edilerek başlanmalıdır."