Yazıcıoğlu'nun ölümünde suçlanan müdür gözaltında

Kayseri'de Bylock operasyonu... Gözaltına alınanlar arasında, BBP lideri Yazıcıoğlu'nun ölümü sonrasında gelişmeleri manipüle etmekle suçlanan eski Emniyet istihbarat müdürü Ali Orhan Dinç de bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'de yürütülen 'FETÖ/PYD' soruşturması kapsamında, daha önce Emniyet Müdürlüğü'nde görevli ve meslekten ihraç edilen 17 personelin ByLock kullandığı belirlendi. Haklarında yakalama ve gözaltı kararı çıkan 17 zanlıdan 11'i bu sabah evlerinden alınırken, altı eski emniyet mensubu bulunamadı.

EMNİYET İSTİHBARAT MÜDÜRÜYDÜ

Gözaltına alınan zanlılar arasında, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin 2009 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesinde düşmesi sırasında Kayseri'de istihbarat müdürü olarak görev yapan ve olayı manipüle ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Ali Orhan Dinç de var. Yazıcıoğlu ailesinin açtığı davalarda, Dinç'in Kahramanmaraş'tan aldığı bilgileri dönemin Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ve Vali Mevlüt Bilici'ye farklı aktardığı, bilgi kirliliği yarattığı ve olayı manipüle ettiği ileri sürülmüştü.

DAHA ÖNCE İFADESİ ALINMIŞTI

Yazıcıoğlu ve helikopterde bulunan dört kişinin 25 Mart 2009 tarihindeki ölümünün ardından, Türkiye kamuoyuna önce 'Yazıcıoğlu'nun ayağı ve kaburgası kırık halde hastaneye kaldırıldığı' bilgisi verilmişti. Bu bilgiyi Kayseri eski valisi Mevlüt Bilici’ye verdiği öne sürülen dönemin Kahramanmaraş İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen hakkında geçtiğimiz günlerde, Kahramanmaraş 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde ‘görevi kötüye kullanmak’ iddiasıyla dava açıldı. Dava kapsamında Kayseri’de 9'uncu Sulh Ceza Mahkemesinde basına kapalı olarak dört kişinin talimatla ifadesi alındı.Dinç de 9'uncu Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarak ifade verdi. (KAYSERİ / DHA)