RTÜK, Müge Anlı için ATV’ye verdiği cezayı geri aldı

RTÜK Anlı’ya kestiği cezayı geri çekti. Programda insan kaçakçıları alkışlatılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - RTÜK toplantısında Anlı’nın programında insan kaçakçılığının reklamını yapması gerekçesiyle açılan dosyayı yeniden ele aldı. Evrensel'de yer alan habere göre, toplantıda daha önce verilen 1 milyon 320 bin liralık para cezası MHP’li üyelerin de desteğiyle geri alındı.

Müge Anlı, seri katil zanlısı Atalay Filiz’in arandığı günlerde yayımlanan programında, insan kaçakçılarını yayına telefonla bağlamış ve Filiz’in kaçırılmasına aracı olmayacaklarını açıklayan kaçakçıları seyirciye alkışlatmıştı. Anlı aynı programda “Yunanistan’a kaça götürüyorsunuz?” diye de sormuştu. Bu program dolayısıyla RTÜK, tarihinin en ağır cezası Anlı’nın programı için, ATV’ye verilmişti.

CHP’Lİ ALTIOK ŞİKAYET ETMİŞTİ

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Anlı’yı programda “İnsan kaçakçılarının propagandasını yapıp suç işledi” diyerek RTÜK’e şikayet etmişti. RTÜK de oy çokluğuyla programa ceza kesmişti. Anlı, 3 Haziran’daki programında İzmir’de göçmenleri Avrupa’ya kaçıran insan kaçakçılarıyla canlı bağlantı kurmuş ve kaçakçı ile arasında şu diyalog geçmişti.