Rektör, ihraç edilen hocaların internetini kestirdi

Son KHK ile en fazla ihracın yaşandığı Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'ndeki odalarına giden hocalar, bilgisayarlarında internet bağlantısı olmadığını fark ettiler. Kendilerine, talimatın bizzat rektörden geldiği söylendi. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Son KHK (kanun hükmünde kararname) ile 71 hocası ihraç edilen Ankara Üniversitesi'nin Cebeci Kampüsü adeta boşaldı. Siyasal Bilgiler Fakültesi ile İletişim Fakültesi’nde tek bir ‘barış imzacısı’ akademisyen kalmadı.

İhraçları protesto için Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde buluşan hocalara, önceki KHK'larla ihraç edilen akademisyenlerle çok sayıda CHP milletvekili de eşlik etti. Hocalar daha sonra odalarındaki özel eşyalarını almaya gittiklerinde bilgisayarlarında internet bağlantısı olmadığını fark ettiler.

İdari personelin verdiği bilgiye göre, ihraç edilen hocaların internet bağlantısının kesilmesi talimatını bizzat Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş verdi.

İletişim Fakültesi hocaları, "21'inci yüzyılda, herkesin elindeki telefonlarda internet bağlantısı varken bilgisayarların internetini kesmek zavallılıktır" yorumunu yaptı.

(HABER MERKEZİ)

İbrahim Kaboğlu: Bu yapılan ayıptırİbrahim Kaboğlu: Bu yapılan ayıptır