Roboski'de Adalet Nöbeti'ne izin verilmedi

Katliamda çocuklarını kaybeden Roboskili ailelerin her hafta köy mezarlığında düzenlediği anma etkinliğine izin verilmedi. Veli Encü, son aylarda ailelere yönelik baskının arttığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Roboskili ailelerin yakınlarını kaybettikleri katliamdan sonra başlattıklari anma ve perşembe değerlendirmesinin bu hafta 266'ncısı yapılacaktı. Ancak, bu haftaki Roboski ailelerinin adalet nöbeti OHAL koşulları gerekçe gösterilerek asker tarafından engellendi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Roboski Derneği'nin Başkanı Veli Encü, her perşembe düzenledikleri etkinliğin gerçekleşmdrone2emesi için özellikle son iki aydır köylülere baskı uygulandığını söyledi.

DRONE İLE TACİZ

Encü, mezarlığa giden ve ellerinde kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyan kadınların askerler tarafından, "Neden ellerinizde Türk bayrağı yok?" ve "Propoganda yapıyorsunuz" şeklinde taciz edildiklerini ifade etti.

Askerin talimatıyla korucular ve muhtar aracılığıyla ailelerin mezarlığa gitmemeleri yönünde uyarıldığını belirten Encü, şunları söyledi: "Bu hafta mezarlığa gelen muhtar, açıklama yapılacak olursa askerin müdahale edeceğini ve mezarlıktaki herkesi gözaltına alacağını bildirdi.

Aileler mezarlıkta toplanmaya başlayınca hemen droneler havalandı ve aileler bu şekilde taciz edildi. Olası bir müdahaleden çekinen aileler, açıklama yapamadan köye döndüler."