Reina katliamına 14 tutuklama talebi

39 kişinin yaşamını yitirdiği Reina katliamıyla ilgili 14 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Ortaköy'deki Reina'da 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İzmir'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve IŞİD üyesi olduğu belirtilen 10 yabancı uyruklu bugün adliyeye çıkartıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, Bornova ve Buca ilçelerinde 4 Ocak'ta düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan 10 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen 10 yabancı uyruklu zanlı, 'terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

ŞİFRELİ SES KAYDI

Sevk yazısında şüpheli İlyas Mamaşaripov’un, kod adı Hoca Aka olan DEAŞ emirinin yardımcısı olduğu öne sürüldü. Ayıca Mamaşaripov’un Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov ile saldırıdan önce 20 gün aileleri ile birlikte aynı evde kaldıkları ve Reina saldırısının planlama aşamasında yer aldığı anlatıldı. Evde yapılan aramalarda saldırıya ilişkin Abdulkadir Masharipov ait şifreli ses kayıtlarının olduğu bir tabletin de ele geçirildiği de sevk yazısında anlatıldı.

Şüphelilerin, Ortaköy'deki katliamı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov ile Konya'daki hücre evinde birlikte kaldıkları belirlenmişti. Aynı operasyonda gözaltına alınan 11 yabancı uyruklu kadın, 26 Ocak'ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

(İSTANBUL-DHA)