Rektörlük 'insan hakları'nı SBF'den aldı

SBF bünyesinde kurulan ve başında Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak'ın bulunduğu İnsan Hakları Merkezi, rektörlük bünyesine alındı.

Google Haberlere Abone ol

Nuretttin Öztatar 

DUVAR - Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF) 1978 yılında kurulan İnsan Hakları Merkezi, AÜ Rektörlüğü bünyesine alındı.

SBF'de bir süredir A.Ü. Rektörü Erkan İbiş’in İnsan Hakları Merkezi'nin çalışmalarından rahatsızlık duyduğuna ilişkin iddialar konuşuluyordu. Son olarak, İnsan Hakları Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak hakkında, OHAL KHK’ları hakkında yaptığı bir ek ders nedeniyle soruşturma açılmıştı.

Rektörlüğün aldığı kararla, İnsan Hakları merkezi'nin yanı sıra Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesinde çalışmalarına devam eden 8 merkez için daha aynı işlemin yapıldığı belirtiliyor. Karar Dekanlık tarafından merkezlerin yöneticilerine bildirildi.

Kerem Altıparmak: Anayasa oylaması geçersizKerem Altıparmak: Anayasa oylaması geçersiz

Kararı duyuran SBF İnsan Hakları Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, “1978 yılından beri Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesindeki İnsan Hakları Merkezi Rektörlük altına alınmış. Fakültelerdeki tüm merkezler için bu geçerliymiş” dedi.

'MESLEK HAYATIMIN EN DEĞERLİ PARÇALARINDANDI'

İnsan Hakları Merkezi'nde yıllardır çok güzel işler yaptıklarını, çok emek verdiklerini anlatan, Altıparmak, şunları söyledi: “En olmadık işleri, çok kısıtlı kaynaklarla hayata geçirdik. Meslek hayatımın en değerli parçalarından biriydi. İnsan Hakları Merkezi'ne veda etmek yollarımıza veda etmek anlamına gelmeyecek. Yine insan haklarının bilimini yapacağız, neresi uygun olursa orada.”

Altıparmak: 'Milli irade'nin çocukların hayatını karartma yetkisi var mı?Altıparmak: 'Milli irade'nin çocukların hayatını karartma yetkisi var mı?