Nisanda Irak'ta PKK'ye operasyon olacak iddiası

Referandum öncesi ikinci bir sınırötesi operasyon düzenleneceğini iddialarına Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de katıldı. Selvi, mart ya da nisan ayında, Fırat Kalkanı benzeri bir operasyonun Irak'ta PKK'ye karşı düzenleneceğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kış şartlarında Türki'ye sınırları içinde PKK'ye karşı yürütülen askeri operasyonların, ilkbaharda sınırötesine uzanabileceğini söyledi.

CNN TÜRK Ana Haber'de Nevşin Mengü'ye konuk olan Seli, PKK'ye karşı da Irak'ta da Fırat Kalkanı Harekatı'nın yapılacağını öne sürdü.

"Mart ya da nisan ayında mevsim şartlarının izin verdiği tarihlerde Suriye'deki Fırat Kalkanı Operasyonu'na benzer Irak'ta da bir takım müdahaleler görebiliriz" diyen Selvi, şu iddiada bulundu:

"Doğrusu bu konuda çok sınırlı bilgilerle hareket ediyoruz. Çok fazla da bu konuyu açmak istemiyorum. 'İçimizdeki Kandilcikler' dediğimiz yerlere yapılan operasyonlar kış şartlarında devam ediyor. Ama önleyici terör kapsamında, terörü sınırlarımız ötesinde durdurmak kapsamında sınır ötesinde de bir takım faaliyetlerin yürütüldüğü belli oluyor."

(HABER MERKEZİ)