İstanbul'a kar yeniden geliyor

Hafta başından itibaren İstanbul'a yeniden kar geliyor.. Önümüzdeki hafta çarşamba, perşembe ve cuma kar yağacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul'da ve yurdun kuzey ve iç kesimlerinde sıcaklıklarda 3 ila 6 derece düştü. Önümüzdeki hafta ortası hava daha da soğuyacak.

Marmara ve İstanbul'da sıcaklıklar yeniden sıfırın altına düşmeye başlayacak. Marmara bölgesine özellikle 25-26-27-28 Ocak tarihlerinde yeniden kar geleceği belirtiliyor. Ancak uzmanlar tahmin edilen yağışlı sistemin geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı kadar kuvvetli olmayacağını müjdeledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ, Hatay, Kars, Ardahan, Hakkari ve Şırnak çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle karışık yağmur ve kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Hatay ve Şırnak çevrelerinde yağmur şeklinde olacak. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis görülecek. Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esecek.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Çok bulutlu güney ve doğu kesimleri ile Tekirdağ çevreleri yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı geçecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esecek.

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar, kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Hatay çevreleri yağmurlu, akşam saatlerinden sonra Göller Yöresi karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batı kesimleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis görülmesi tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey ve doğu kesimleri çok bulutlu, Kars, Ardahan ve Hakkari çevreleri kar yağışlı, Şırnak çevreleri yağmurlu geçecek. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı. (4)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu. (11)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (16)

ANTALYA: Parçalı bulutlu. (17)

ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (4)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu. (7)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu. (-4)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu. (10) (HABER MERKEZİ)