Hüsnü Mahalli 'FETÖ tutuklusu'

Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanan Hüsnü Mahalli kayıtlara 'FETÖ tutuklusu' diye geçti. Mahalli'nin sağlık durumu da ciddi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan gazeteci Hüsnü Mahalli’nin durumuyla ilgili Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Yarkadaş, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Servisi'nde yatan Mahalli ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Mahalli’ye 3 günde bir kan sayımı yapılmaktadır. Son kan sayımı düşük çıktığı için kemik iliğinden biyopsi yapılması planlanıyor. Yürüme güçlüğü ve dengesini sağlama zorluğu yaşıyor. Damar hastalığı için ayrıca bir tetkik yapılacak.”

Hastanenin son raporunu gösteren Yarkadaş, Mahalli’nin bağışıklık sisteminin çökme riskiyle karşı karşıya bulunduğunun tespit edildiğini söyledi.

Mahalli’nin felç riskiyle karşı karşıya bulunduğunu anlatan Yarkadaş, Mahalli’nin daha sağlıklı koşullarda tedavisinin yapılması gerektiğini söyledi.

'SUÇLAMAYLA KAYIT FARKLI'

Yarkadaş’ın dikkat çektiği konulardan biri de yöneltilen suçlamalar ile kayıtlar arasındaki farkla ilgili oldu. Mahalli’nin Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu’na hakaret suçlamasıyla tutuklandığını hatırlatan Yarkadaş, şu anda Adalet Bakanlığı Cezaevleri Genel Müdürlüğü’nün kayıtlarında ise FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla kayıtlı olduğunu söyledi.

'Hüsnü Mahalli’nin felç olma riski var''Hüsnü Mahalli’nin felç olma riski var'

Mahalli’nin gözaltına alınma sürecinde yanında bulunduğunu hatırlatan Yarkadaş, “Böyle bir suçlama yoktu. Burada matbu bir evraktan yapılmış bir alıntı sonucu Hüsnü Mahalli!nin kopyalanmış şekilde FETÖ örgütünün tutuklusu gibi gösterildiğini görüyoruz" dedi.

BOZDAĞ'A ÇAĞRI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenen Yarkadaş, Mahalli’nin iddianamesinin hızla hazırlanmasını ve bir an önce tahliye edilmesini, aynı zamanda FETÖ ile ilişki iddiası yer alan kayıtların düzeltilmesini istedi.