Savcılıktan 'Fuat Avni' iddiası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'FETÖ'nün medya yapılanması içinde oldukları iddiasıyla şarkıcı Atilla Taş ile gazeteci Said Sefa'nın da aralarında olduğu 29 kişi hakkındaki iddianameyi tamamladı. İddianameye göre, 'Fuat Avni' isimli Twitter hesabını açan kişi Said Sefa'ydı. Savcılık Sefa hakkında ağırlaştırılmış müebbet, Taş hakkında ise 10 yıl hapis talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul'da başlatılan 'FETÖ' operasyonlarında gözaltına alınan ve aralarında şarkıcı Atilla Taş ile gazeteci Said Sefa'nın da bulunduğu 29 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, Twitter'de "Fuat Avni" hesabını açan kişinin yurtdışında bulunan Said Sefa olduğu öne sürüldü. 196 sayfalık iddianamede, Fuat Avni hesabının "örgütün kara propaganda ve dedikodu hesabı" olduğu ifade edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda savcı Murat Çağlak, 196 sayfalık iddianame hazırladı. Savcı Said Sefa’nın 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' ve 'terör örgütü yöneticiliği' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

25'i TUTUKLU 28 İSİM VAR

Savcı, Atilla Taş, Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Bayram Kaya, Bülent Ceyhan, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Davut Aydın, Emre Soncan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habib Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammed Sait Kuloğlu, Muhterem Tanık, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Mutlu Çölgeçen, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Ufuk Şanlı, Ünal Tanık, Yakup Çetin ve Yetkin Yıldız hakkında ise 'silahlı örgüte üye olmak' suçlamasıyla 5’er yıldan 10’ar yıla kadar hapis talep etti.

Hakkında iddianame hazırlanan 28 sanıktan 25'u tutuklu bulunuyor. (HABER MERKEZİ)