Yıldırım: Yeni bir slogan lazım, Keçiören Metrosu bitti

Devreye girmesi 4380 gün geciken Keçiören Metrosu'nun açılışı bugün yapıldı. Törene katılan Binali Yıldırım gençlere tavsiyelerde bulundu "Kendinize yeni bir slogan bulun. Keçiören metrosu bitti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Açılışı 12 yıl geciken Keçiören Metrosu bugün açıldı. Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım katıldı.  Açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu hattın test sürüşüne geldiğimizde, bir genç bana şunu dedi: Aşkımız Keçiörenmetrosu gibi olsun, hiç bitmesin. Gençlere yeni bir tavsiyem var, kendinize yeni bir slogan bulun. Keçiören metrosu bitti" dedi.

'METRO 15 OCAK'A KADAR ÜCRETSİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan da açılış töreninde bir konuşma yaptı. Erdoğan, "Açılışını yaptığımız Keçiören metro hattının hayırlı olmasını diliyorum. Bu metro hattının başkente kazandırılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi. 11 yıl Keçiören'de ikamet ettiğini ifade eden Erdoğan, "Hem biraz geç hem güç olan bu hattın açılmasına en az sizin kadar sevindiğimi söylemek istiyorum" şeklinde konuştu. Erdoğan metronun 15 Ocak'a kadar ücretsiz olacağını da söyledi. Erdoğan konuşmasında şöyle devam etti: Keçiören'in hikayesi bir yönüyle Türkiye'nin hikayesidir. Keçiören Ankara'nın en güzide yerlerinden biridir. 2. Dünya Savaşı sonrası Ankara önemli bir yük üstlendi. İç Anadolu'dan Ankara'ya göç edenler Keçiören'e geliyordu. Bu metro hattı ile ulaşım konusunda çok önemli bir sorunu aşıyoruz. Keçiörenli olmak çok daha ayrıcalıklı olacak. 15 Temmuz Keçiören'in dik duruşunun en güzel örneğidir. Keçiören şehitler verdi, gaziler verdi." (HABER MERKEZİ)