Reina saldırganının yeni görüntüleri bulundu

Gece kulübü Reina'da yönelik saldırıyı düzenleyen kişinin yeni bir görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde saldırganın İstanbul'u gezdiği ortaya çıkıyor. Saldırgan aynı zamanda Sahaf Festivaline de gitmiş.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yılbaşı gecesi Reina'ya saldırı düzenlediği iddia edilen kişinin yeni bir fotoğrafı daha ortaya çıktı. Fotoğrafta saldırganın yüzü açıkça belli olurken, saldırganın yakalanması için çeşitli ilçelerde operasyonlar düzenliyor.  Hürriyet'te yer alan habere göre, saldırganın görüntüleri Taksim'de cep telefonundan kaydettiği anlaşılıyor. Bir diğer görüntüde ise terörist Laleli'de bir döviz bürosunda. Öte yandan bir taksici saldırganın Kuruşçeşmeye'ye geldiklerinde parası olmadığını söylediğini bu nedenle indirdiğini anlattı.

SAHAFLAR FESTİVALİNDE GEZMİŞ

Saldırgan, cep telefonundan kendisini görüntülemiş ve etrafı kaydetmiş. Çekimi yaptığı yer Taksim. Görüntüde sessiz. Bu görüntüyle ilgili iki şüphe var. Bir tanesi keşif yaptığı yönünde. Diğeri ise bu görüntüyle terör örgütüne mesaj yolladığı ve 'ben buradayım' dediği şüphesi. Taksim'deki görüntüyü 28 Ekim-6 Kasım arasında düzenlenen Sahaflar Festivali'nde çektiği iddia ediliyor.

TELEFONDAKİ İPUCU

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın ulaştığı bilgilere göre ise Terörle Mücadele ekipleri Reina'da 39 kişiyi katleden saldırganın olaydan sonra taksiye binip Kuruçeşme'de indiğini belirledi. O taksici bulundu. Taksici saldırganın Kuruşçeşmeye'ye geldiklerinde parası olmadığını söylediğini bu nedenle indirdiğini anlattı. Sürücü, saldırganın aramasını rica ettiği numarayı aradağını, teröristin kısa süre telefonda konuştuğunu belirtti. Taksici saldırganın bozuk bir Türkçe'yle konuştuğunu da söylerken polis aranılan numarayı araştırmaya başladı. Bu kapsamda yapılan operasyonlarda Özbek ve Kırgızların da aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

SALDIRIDA IŞIK KULLANMIŞ

Öte yandan saldırıdan kurtulan bir barmen, “Terörist, şarjöründe mermi bittikten sonra şarjör değiştirme sırasında bir şey atıyor, sonra bu ortalığı aydınlatıyordu. En az 3 kere bundan attı" diye anlattı. Teröristin şarjör değiştirme sırasında kullandığı askeri malzemenin; hedef kitleyi şaşırtmak, keskin aydınlığın arkasında kalarak hedefi çok daha iyi görmeyi sağlamak amacıyla kullanıldığı belirlendi.  (DHA)

Etiketler Reina saldırısı