'Katil Reina'ya önceden gelmiş gibiydi'

IŞİD'in üstlendiği Reina katliamının bir tanığı, saldırganın gece kulübünü önceden biliyormuş gibi davrandığını söyledi. Reina'nın 12 yıllık barmeni Mehmet Yılan "İçeriye daldı ve derhal sol taraftaki insanlara yöneldi. Orası her zaman daha kalabalıktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Reina'daki yılbaşı katliamının faili hâlâ yakalanamazken, görgü tanıkları dehşet verici ayrıntıları anlatmaya deveme diyor. Reina'nın 12 yıllık barmeni Mehmet Yılan, katilin gece kulübüne sanki daha önceden gelmiş gibi davrandığını söyledi.

Yılan, "İçeriye daldı ve derhal sol taraftaki insanlara yöneldi. Orası her zaman daha kalabalıktır. Buraya daha önceden gelip gelmediğini merak ediyorum çünkü nereye gideceğini biliyor gibiydi" dedi. Reuters'a konuşan Yılan, saldırganın kasten insanların belden yukarısını hedef aldığını anlatarak "Onları sadece yaralayıp bırakmak istemiyordu" ifadesini kullandı.

'ÖLÜ TAKLİDİ YAPARAK KURTULDUM'

Lübnanlı Francois al Asmar da ölü taklidi yaparak kurtulduğunu söyledi. Omzundan yaralanan Asmar, "İlk kurşunda öfkeli ya da sarhoş birisi zannettik. Fakat birkaç saniye içinde makineli tüfek sesi duyduk. Masanın altında, yerde oturuyordum. Tere de ateş etti. Bana ateş etmesin diye ölü taklidi yaptım" dedi. (Dış Haberler)