Ahmet Şık için kim ne dedi?

Gazeteci Ahmet Şık tutuklandı, sanat, siyaset ve medyanın önde gelen isimlerinden tepki geldi: Ahmet Şık gazetecidir...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Ahmet Şık, attığı tweetler gerekçe gösterilerek tutuklandı. Bu kararı ardından ise tepkiler geldi. Daha önce 'İmamın Ordusu' kitabı yayınlanmadan tutuklanıp bir yıl cezaevinde yatan Şık'ın 'FETÖ propagandası' suçlamasıyla cezaevine atılmasına hem gazeteciler hem de toplumun çeşitli kesiminden birçok isim tepki gösterdi.

En dikkat çeken çıkış ise hükümete yakınlığıyla bilinen yazar Fatih Tezcan'dan geldi. Tezcan, Şık'ın tutuklanmasına karşı çıkarak şunları yazdı:

"Ahmet Şık tutuklanmış. Son derece yalancı ve çarpık biridir ama söylüyorum: Yanlış yapıyoruz. Yapmamız gereken tartışmaktı, hapsetmek değil. FETÖ'nün hapsettiği Ahmet Şık'ı hapsetmek dünyada 'Türkler'in Paralel Devleti de Gerçek Devleti de yazarları hapsediyor' algısını oluşturur. Can Dündar Londra'nın elemanıydı, bunu herkes bilir. Ama Ahmet Şık, yerli arızadır. Ahmet Şık'ları Can Dündar'laştırmak, stratejik hatadır. Nice kilit sırlara sahip FETÖ İmamları'nın sorgulanmadan kaçışlarına göz yumulsun. Ama Ahmet Şık hapsedilsin. Bunun adı Hukuki Goygoy'dur!"

İşte Şık'ın gözaltına alınması ve tutuklanmasının ardından gösterilen tepkilerden bazıları şöyle: