Şık'a 5 gün gözaltı kararı ve avukat kısıtlaması

Gazeteci Ahmet Şık bu sabah gözaltına alındı. Şık, Twitter'dan yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek gözaltına alındığını söyledi. Şık'a 'örgüt propagandası yapmak' suçunun yöneltildiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Ahmet Şık gözaltına alındı. Gözaltına alındığını sosyal medyadan duyuran Şık, "Gözaltına alınıyorum. Bir twittle ilgili olarak savcılığa götürülecekmişim" dedi. Şık için 5 gün gözaltı kararı verildi.

DHA'nın haberine göre İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Ahmet Şık'ı sabah saatlerinde evinde gözaltına aldı. Şık, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Buradaki işlemleri devam eden Şık'ın öğlen saatlerinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Ahmet Şık'ın gözaltı kararına itirazAhmet Şık'ın gözaltı kararına itiraz

Şık'la konuştuğunu belirten CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş yaptığı açıklamada, "Savcılığın talimatı üzerine, Güvenlik Şube'ye bağlı polislerce gözaltına alındığını söyledi. Avukatının edindiği bilgiye göre; suçlama örgüt propagandası yapmakmış" dedi.

CHP'Lİ YARKADAŞ GÖRÜŞTÜ

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twuttir hesabından ise şu mesajları paylaştı: "Ahmet Şık'ın aktardığına göre, attığı bir tweetten dolayı hakkında soruşturma başlatılmış... Ahmet, bir süre önce kendisine yönelik bir komplo kurulmaya çalışıldığını söylemişti. Umarım bu soruşturma, Ahmet'in kaygılarını haklı çıkarmaz... Takipteyiz..." dedi.

Ahmet Şık: Bana tutuklanacağımı söyledilerAhmet Şık: Bana tutuklanacağımı söylediler

Yarkadaş, daha sonra paylaştığı mesajda ise Şık için 5 gün gözaltı kararı alındığını ve avukat kısıtlaması getirildiğini duyurdu.

ODATV DAVASINDA TUTUKLANDI

Ahmet Şık, 2011 yılında başlatılan Odatv soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Gülen Cemaati ile ilgili bir kitap yazdığını açıklamasının ardından tutuklanan Şık, gözaltına alındığı sırada "Dokunan yanıyor" diye bağırmıştı.

'Gazeteci avı son bulsun' çağrısı'Gazeteci avı son bulsun' çağrısı

Dönemin Başbakanı Erdoğan Ahmet Şık'ın basılmadan el konulan kitabı için "Bazı kitaplar bombadan tehlikelidir" diyerek tutuklama kararını savunmuştu.

Şık, Odatv davasında 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti. Ahmet Şık'ın da yargılandığı Odatv davasının son duruşmasında savcı tüm sanıklar için beraat istemişti. Ahmet Şık ve Yalçın Küçük'ün savunma için ek süre istemeleri nedeniyle duruşma Şubat ayına ertelenmişti. (HABER MERKEZİ)