Aysel Tuğluk tutuklandı

Gözaltına alınan 10 HDP ve DBP yönetici ve üyesi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Aysel Tuğluk'un tutuklamasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da gözaltında bulunan HDP Eş Genel Başkan yardımcısı Aysel Tuğluk'un da aralarında olduğu 10 kişi adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 26 Aralık günü gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Seydi Fırat, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Cabbar Leygara, Cafer Kan, Edip Yaşar, Elvan Baran, Ramazan Özbek, Halis Bilen, Mehmet Baysal ve Abdulbaki Karadeniz'in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlaması ile gözaltına alınan Tuğluk ve Fırat'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi bugün sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, terör suçları soruşturma savcısı ifade verdi.

Mahkemeye çıkarılan Aysel Tuğluk, Cabbar Leygara Cafer Kan, Edip Yaşar ve Abdulbaki Karadeniz'in tutuklamasına karar verildi. Diğer kişilerin ifade işlemleri ise devam ediyor. (DUVAR)