Eski futbolcular hakkındaki FETÖ iddianamesi kabul edildi

Gülen cemaatine üye oldukları öne sürülen eski futbolcular hakkındaki iddianame kabul edildi. 3 futbolcu hakkında 15 yıla kadar hapis isteniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fethullah Gülen cemaatine üye olduğu iddia edilen, eski futbolcular hakkındaki iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. İddianamede eski futbolcular Arif Erdem, Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz hakkında 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın'ın tarafından, Arif Erdem, Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz hakkında "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Eski futbolcular hakkında 7,5  yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Davanın ilk duruşması 14 Şubat 2017'de İstanbul Adalet Sarayı'nda görülecek.

İddianamede yer alan İsmail Demiriz tutuklu bulunurken, Uğur Tütüneker ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Firari olan Arif Erdem ise aranıyor.

Dosyada şüpheli olarak yer alan Hakan Şükür'ün dosyası ayrılmıştı. Şükür hakkında aynı konuyla Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yürütüldüğü belirtilerek, takipsizlik kararı verilmişti. (İSTANBUL/DHA)