Yazar Sevim Korkmaz Dinç gözaltına alındı

Yazar Sevim Korkmaz Dinç, İzmir'de gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen Dinç'e 5 gün avukat yasağı getirildi.

Google Haberlere Abone ol

Nuray Almaç

İZMİR - Kadın Yazarlar Derneği Dönem Sözcüsü ve PEN üyesi yazar Sevim Korkmaz Dinç, gözaltına alındı. Gözaltı kararına tepki gösteren Kadın Yazarlar Derneği, Dinç'in serbest bırakılmasını istedi.

Sevim Korkmaz Dinç, İzmir'in Narlıdere ilçesinde, bu sabah saat 07.00 sıralarında gözaltına alındı. 5 gün avukat yasağı getirilen Dinç, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Kadın Yazarlar Derneği’nin yaptığı açıklamayla Dinç’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Açıklamada, "Barış ve demokrasiye en çok ihtiyacımız olan bu günlerde; kalemini kadından, barıştan, güzel bir gelecekten yana kullanan, başta Sevim Korkmaz Dinç olmak üzere, gözaltında ve cezaevlerinde bulunan tüm yazar ve gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Sözün gücünden korkanlar şunu bilmeli ki sözü kelepçelemek mümkün değildir" denildi.

12 Eylül darbesini anlatan "Deli Kaya Rüzgarı" ve "Karanlık Bir Geceydi" romanlarının yazarı olan Sevim Korkmaz Dinç'in, "Küba’da 10 gün’’ bir gezi kitabı da bulunuyor.

Son olarak "12 Eylül Romanlarında Kadın’’ isimli inceleme kitabını yazan Dinç, aynı zamanda F Dergi’nin de kurucusu. Dinç, bir süre önce Barış Bloku Eş Sözcülüğünü yapmıştı. (DUVAR)