'Amed'siz tabela asıldı, kayyım poz verdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 'Amed' yazılı tabelasına söktüren kayyım Cumali Atilla, yeni tabelayı astırdı. Atilla, tabelanın önünde fotoğraf çektirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın tutuklanarak görevden alınmasının ardından 3 Aralık'ta sökülen belediye tabelasının yerine yenisi asıldı.

Türk bayrağı eklenen ve 'Amed' yazısı çıkarılan Türkçe- Kürtçe yeni tabelanın önünde, kayyım olarak atanan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Atilla, poz verdi. Atilla çektirdiği fotoğrafı, "Dillerimiz çok güzel" mesajı ile paylaştı.

Belediye'nin girişinde daha önce bu yazılar yer alıyordu. Belediye'nin girişinde daha önce bu yazılar yer alıyordu.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturması kapsamında 25 Ekim'de gözaltına alınan ve 30 Ekime'de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Başkan Gültan Kışanak ve eş başkan Fırat Anlı'nın yerine Cumali Atilla kayyım olarak atanmıştı. Atilla, 3 Aralık tarihinde belediye tabelasını yenisi ile değiştirmek için söktürdü. Türk Bayrağı eklenen ve 'Amed' yazısı çıkarılan yeni tabela dün yerine asıldı.

Türkçe ve Kürtçe yazılı yeni tabelada, Ulu Cami, On Gözlü Köprü, Dört Ayaklı Minare gibi eserlerin fotoğrafları da yer alıyor. (DİYARBAKIR/DHA)