'Sürekli telefona bakıyordu'

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u hedef alan suikastın tanıklarından biri, “Polis memuru, Büyükelçi’yi vurmadan önce birkaç kez telefonuna baktı” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Çankaya Belediyesi’nin Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşen suikastın ardından cinayetin tanıklarından biri o anları anlattı. Adının yazılmasını istemeyen görgü tanığı şunları söyledi, “Büyükelçi konuşurken ben de birkaç kare fotoğraf çekeyim dedim. O sırada fark ettim. Büyükelçinin arkasında durduğu için özel koruma polisi zannettiğimiz kişi cebinden çıkarttığı telefonuna baktı birkaç kez. O an dikkatimi çekti. İnce, zayıf, genç bir adamdı. Yan tarafta da iki büyükelçi daha duruyordu. Çok sakindi. Büyükelçiye ateş ettikten sonra herkes yerlere savruldu. Kafamızı kaldıramıyorduk. Canlı bomba olabileceğini düşündük. Başımıza ne geleceğini bilmiyorduk. Sonra 'sivilleri öldürmeyeceğim, çıkın dışarı' dedi. O dakikalar bir ömür gibi geldi.”

Rus heyet otopsiye geldiRus heyet otopsiye geldi

Lavrov: Planlarını imkansız kılacak önlemler alacağızLavrov: Planlarını imkansız kılacak önlemler alacağız

Suikastçinin dayılarına gözaltıSuikastçinin dayılarına gözaltı

Putin'den Karlov'a devlet madalyasıPutin'den Karlov'a devlet madalyası

Suikastı Moskova’nın nasıl okuduğu önemli! Suikastı Moskova’nın nasıl okuduğu önemli! 

Büyükelçi Karlov suikastı bir güvenlik ve istihbarat skandalıBüyükelçi Karlov suikastı bir güvenlik ve istihbarat skandalı