HDP'den hükümete, 'suç işlemekten vazgeçin' çağrısı

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, parti olarak yargıdan kaçmadıklarını belirterek, "Bizleri suçlayanlar 17-25 Aralık’ı hatırlasa yargıdan kimin kaçtığını görecek" dedi. Anayasa Mahkemesi'nin 'vekiller tutuklu yargılanamaz' kararını da hatırlatan Bilgen, "Biz kimseden lütuf beklemiyoruz, suç işlemekten vazgeçin" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov suikasti için "Yüzeysel ve maksatlı tespitlerden kaçınarak, bu siyasi cinayetin sorumluları, destekçileri ortaya çıkarılıp hukuk önünde hesap sorulmalıdır" dedi.

Konuşmasında, tutuklu HDP'li vekillerin serbest bırakılması çağrısında da bulunan Bilgen, "Milletvekillerimizin tutuklanmasına ilişkin bizleri suçlayanlar 17-25 Aralık’ı hatırlasa yargıdan kimin kaçtığını görecek. Anayasa Mahkemesi daha önce tutuklananlar için 'Vekiller tutuklu yargılanamaz' dedi. Biz kimseden lütuf beklemiyoruz, suç işlemekten vazgeçin!" değerlendirmesinde bulundu.

Bilgen, konuşmasında, binlerce kamu çalışanının KHK'ler ile görevden alınmasını da eleştirdi. 19 Aralık'ta 2000'de cezaevlerine düzenlenen baskınlarda kolunu kaybeden Veli Saçılık'ın KHK ile işten çıkarılmasına tepki gösteren Bilgen, "19 Aralık katliamında kolu kopartılan Veli Saçılık'ın KHK ile işine son verilmesi, aynı zihniyetinin devam ettiğini gösteriyor. Türkiye'de polisin nasıl keyfi davranma hakkına sahip olduğunun tescili, Ethem Sarısülük’ü vuran polise verilen para cezasıdır" diye konuştu.

MÜJGAN EKİN 2 AYDIR KAYIP

2 aydır kendisinden haber alınamayan Müjgan Ekin'in akıbetinin aydınlatılmasını isteyen Bilgen, "Ortaya çıkan görüntülerde Müjgan Ekin'in kendisini polis olarak tanıtan kişilerce götürüldüğü görülüyor. 2 aydır haber alınamıyor" dedi.

'YAŞASIN IŞİD DİYE BAĞIRAN POLİSE İŞLEM YAPILDI MI?'

Bilgen, Rusya Büyükelçisi Karlov suikastine ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu: "15 Temmuz’u enişteden öğrenenler, büyükelçiyi öldüren failin ailesini gözaltına alıyor. İstihbarat eniştelere ve yengelere kalmış.  Rusya Büyükelçisi'ni öldüren polisin 2 buçuk yıldır FETÖ’cü olduğunu tespit edememişler ama 2 buçuk saatte tespit edebildiler! Van’da IŞİD aleyhine gösteri yapan HDP’lillere bir polis “Yaşasın IŞİD” diye seslendi. Bu polis hakkında bir işlem yaptınız mı? OHAL’de siyasi partiler açıklama bile yapamıyorken, bir büyükelçi polis tarafından öldürülüyorsa siz OHAL’i ne için ilan ettiniz?"

HDP'YE SALDIRILAR

HDP'nin Diyarbakır mitinginden bu yana Türkiye'de 30 büyük patlama olduğunu söyleyen Bilgen,"İçişleri Bakanlığı ne için var?" diye sordu. HDP il ve ilçe örgütlerine yönelik saldırılara yetkililerin seyirci kaldığını belirten Bilgen, "Partimize saldıranları cezalandırmayanların kendisi sorumludur demek. Ama şunu bilin, biz inandığımız değerlerden vazgeçmeyeceğiz!" dedi.

(HABER MERKEZİ)