Alevi örgütlerinden 'birlik' kararı

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu ve Alevi Dernekler Federasyonu toplantı yaptı. Üç örgüt ortak hareket etme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin önde gelen Alevi örgütlerinden Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu ve Alevi Dernekler Federasyonu ile bileşenleri Kartal Cemevi’nde bir araya geldi. Toplantıda son dönemde yaşanan terör saldırıları ve Alevilere yönelik baskılara karşı ortak hareket etme kararı alındı.

Sessizce değişen bir paradigma: Alevi tarihyazımıSessizce değişen bir paradigma: Alevi tarihyazımı

Önceki gün gerçekleştirilen toplantının ardından yapılan açıklamada, Türkiye’de son dönemde Alevilere yönelik tehdit ve baskılar ile terör saldırılarının ele alındığı belirtildi. Toplantıda ortak hareket etme kararı alındığı belirtilen açıklamada  Zeynel Odabaş'ın gözaltına alınmasına da tepki gösterildi:

“Özel harekât polisleri tarafından gözaltına alınan Alevi Kültür Dernekleri Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanımız ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Örgütlenme Sekreteri Zeynel Odabaş’ın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

Aleviliği hatırlatarak var olmakAleviliği hatırlatarak var olmak

Taleplerinin OHAL bahane edilerek ötelenmesini asla kabul etmeyeceklerini belirten alevi örgütleri, “Yeni anayasa çalışmalarında, inanç özgürlüklerinin ve Alevilerin eşit yurttaşlık talepleri göz önünde bulundurulmalıdır” dedi.

Açıklamada, 24 Aralık 2016 Maraş Katliamı anmasının ortaklaşa yapılacağı da belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Gülen'le ortak proje yapan Doğan: FETÖ Alevileri tayine zorladıGülen'le ortak proje yapan Doğan: FETÖ Alevileri tayine zorladı