Akademisyenin ayrımcı tweetlerine suç duyurusu

Alevilere yönelik tehdit dili içeren ayrımcı tweetleri nedeniyle açığa alınan Muş Alparslan Üniversitesi Araştırma Görevlisi Abdülkadir Şen hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Vakfı, Muş Alparslan Üniversitesi Araştırma Görevlisi Abdülkadir Şen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muş Alparslan Üniversitesi Araştırma Görevlisi Abdülkadir Şen, Suriye'nin Halep kentinde yaşananlar sonrası Twitter'da Alevilere yönelik paylaşımlarda bulunmuş ve  “Cemevi, Ali, insana saygı, Madımak, hoşgörü diyen ne kadar namussuz mezhepçi varsa Halep’te katillerle beraber. Lanetliler topluluğu… Ey Halep’te çocukları, kadınları, sivilleri korkakça bombalayan rejimi savunan mezhepçiler: Sizi bu coğrafyada yeni Malazgirtler bekliyor. Bu coğrafyanın her köşesinde bir Malazgirt yaşanacak. Şah İsmail’in bağnaz mezhepçi piçleri hesap verecek. Şahlaştınız Yavuzlaşacağız” demişti.

Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Vakfı da Şen hakkında Ankara Adliyesi'nde savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesinde adliye önünde basın açıklaması yapan Vakfın Başkanı Murtaza Demir, halen Marmara Üniversitesi'nde doktorasına devam eden Şen hakkında, “ Bu yazı, bir akademisyene, Marmara üniversitesinde doktora yapan birisine yakışan bir yazı mıdır? Anadolu’ya egemen olmak için savaşan iki Türk Sultanı’nın 1514’te yaptığı bir savaşı günümüze taşımanın, kin, nefret saçmanın kime ne yararı var? Bu ülke dincilik, mezhepçilik, etnikçilikten çok çekmiştir. Millet bir ırka ya da dine dayanmaz, çeşitli ırklardan, çeşitli inançlardan oluşur. Önemli olan hangi inançtan hangi ırktan olmak değil, kardeşçe bir arada yaşamaktır, ortak yaşama kültürüdür” diye konuştu.

'MEZHEP KIŞKIRTMASINDAN ÇIKARIN NE?'

Demir, çocukların, kadınların, sivillerin, askerlerin ölmesini kimse istemediğini, ama bu ölümlerin sorumluları olduğunu vurgulayarak, “Sorumlusu kim? Bunu düşünmeden, İŞİD’in, radikal dinci örgütlerin, Suriye’de yaptığı katliamları, çoluk, çocuk, sivil, asker öldürmesini görmezden gelmek, gerçeklere gözünü kapamak değil midir? Hangi duygu ve düşünceyle bunu yazıyor, bir inancın sahiplerine karşı nasıl kin ve nefret kusuyor, anlamak mümkün değil” açıklamasında bulundu.

Demir ayrıca, Şen'e, "Ülkede yurttaşlar arasındaki birlik bozulursa bundan çıkarın ne olacak?" diye sordu.