Bugün konuşulan 'FETÖ' 24 yıl önce rapor olmuş!

Terör örgütleri listesine daha yeni eklenen Gülen hareketinin 24 yıl önce emniyette soruşturma konusu olduğu ortaya çıktı. Polis Akademisi'nden atılan bir öğrencinin ihbarıyla yapılan soruşturmada, 'himmet'ten 'devleti ihtilalle ele geçirmeye' kadar bugün konuşulan tüm iddialar yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Şafak Ertan Çomaklı'nın "2. Gülen'in de kim olduğunu görebilirsiniz" dediği kritik belgeler Meclis Darbe Komisyonu'na ulaştı.

Çomaklı'nın bahsettiği belge dönemin Emniyet Genel Müdürü Yılmaz Ergün imzasıyla Eylül 1992'de İçişleri Bakanlığına gönderilen "Fethullah Hoca'nın Talebeleri" raporu. Söz konusu rapor Polis Akademisi'nde öğrenciyken okuldan atılan Rafet Yılmaz'ın anlatımlarına dayanıyor.

'HİZMET' HAREKETİ!

Yılmaz, ifadesinde örgütün ihtilal yoluyla yönetimi ele geçirme hedefinde olduğunu anlatıyor. İllegaliteye büyük önem verildiğinin altını çizen Yılmaz, kod isim kullanıldığını, kişinin ilişki durumunu tespit için, "Hizmet'ten misin?" diye sorulduğunu anlatıyor.

Yılmaz bundan 24 yıl önceki durum için Polis Akademisi'ndeki öğrencilerin yüzde 50'siyle temas kurulduğunu söylüyor.

24 YIL ÖNCE HİMMET TOPLANTILARI

Yılmaz'ın 24 yıl önce verdiği ifadede dikkat çeken bir isim de Atatürk Anadolu Lisesi Din Öğretmeni Kemalettin Özdemir. Sonradan örgütten ayrıldığı öne sürülen Özdemir, o dönem Gülen ile direkt irtibatlı, 'Hizmet' toplantıları yapan, 'mali konularda sorumlu' kişi olarak tarif ediliyor. İfadelerde "Gülen'in talebeleri" örgütünün İç Anadolu sorumlusu olarak anlatılan Özdemir'e, "Ankara Valisi" denildiği anlatılıyor. Yine sözkonusu raporda bugün örgüte gelir sağlamak amacıyla yapılan toplantılar bugün de çokça konuşulduğu gibi "himmet toplantıları" adıyla yer alıyor.

ÖRGÜT KENDİNİ BÜROKRATLARIYLA KORUDU

Çomaklı'nın anlatımına göre, örgüt mensuplarının oluşturduğu bürokrasi, örgütün ortaya çıkarılmasının önündeki en büyük engel oldu. 90'lı yıllarda devlet tarafından tespit edilen örgüt bürokrasiye sızan FETÖ mensuplarınca gizlendi.