Binali Yıldırım: Koalisyonlar dönemine son veriliyor

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişiklik teklifi ile ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, yapılacak değişikliklerle TBMM'nin güçlendirildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anayasa teklifinin TBMM'ye sunulmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı. Teklifini ayrıntılarının yarın basın toplantısı ile açıklanacağını söyleyen Yıldırım, "En önemlisi bu değişiklikle koalisyonlar dönemine son verilmiştir" dedi.

Teklifte 21 madde yer aldığını aktaran Yıldırım, 18 maddenin esas, diğer maddelerin ise uyum ve geçiş maddeleri olduğu belirtti.

Teklifin komisyon görüşmelerinin ardından Meclis Genel Kurulu'na geleceğini belirten Yıldırım, "Genel Kurulda her bir madde tek tek oylanacak. Maddelerin 330 veya üzerinde oyla geçmesi halinde teklifin tamamı oylanacak ve kabul edilmesi halinde referandum için gün sayılacak" şeklinde konuştu.

Yargı ile ilgili düzenlemelerin de teklifte yer aldığı dile getiren Yıldırım, "AK Parti, CHP ve MHP'nin üzerinde anlaştığı 7 maddeden en az 5'ide teklifte yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Teklifte, seçilme yaşının 18'e indirildiği kaydeden Yıldırım, milletvekili sayısının ise 600'e yükseltildiği aktardı.

Anayasa teklifi ile Meclis'in güçlendirildiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, "En önemlisi bu değişiklikle koalisyonlar dönemine son verilmiştir. Güçlü ve istikrarlı iktidarların olduğu bir döneme giriyoruz" dedi.