Fethullah Gülen’in izleri siliniyor!

Fethullah Gülen’in Türkiye’deki izleri siliniyor. ABD’ye giderken uçaktaki yolcu listesinin bilgisine ulaşamayan THY’nin ardından Hacettepe Üniversitesi de Gülen’in hasta kayıt dosyasını bulamadı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Hacettepe Üniversitesi’nden Fethullah Gülen’in yurtdışında tedavi gerektiren hastalığını ne olduğunu, ABD dışında bir ülkede bu tedavinin yapılıp yapılamayacağını, sağlık raporunun ne zaman verildiğini ve o dönem görevli yetkililerin isimlerini istedi.

ELEKTRONİK KAYIT VAR BİLGİ YOK

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Haluk Özen’in gönderdiği yanıta göre hastanenin bilgi sisteminde Gülen’in 1998-1999 tarihinde açılmış bir hasta kaydı bulundu. Ancak bu kaydın hastane elektronik kayıt sistemine geçtiği için başvuru tarihinden sonra aktarılmış bir kayıt olduğuna dikkat çekildi.

EVRAK DOSYASI KAYIP

Rektörlük yazısında, “fiziki hasta kayıt dosyasına ise tüm arşivlerde yapılan araştırmalara karşın ulaşılamamıştır” denildi. Yazıda dosyanın başka kurumlara gönderilme ihtimaliyle ilgili de şöyle denildi: “Yetkili kurum ve kuruluşlardan mevzuata ve usulüne uygun olarak talep edilmesi durumunda hasta kayıt dosyası gönderilmektedir. Ancak bu tür durumlarda mutad bir uygulama olarak tutulan, isteyen kurum ve istenme nedenine ilişkin kayda da, söz konusu hastanın dosyasına da olması gerektiği yerde rastlanmamıştır. Yine adı geçen şahıs hakkında üniversitemiz tarafından düzenlenmiş olduğu belirtilen sağlık raporunun aslı ya da suretine üniversitemiz nezdinde kayıtlarda rastlanılmamıştır.”

NUMUNE HASTANESİ’NDE KAYIT OLABİLİR

Hacettepe Üniversitesi yazısında söz konusu yıllardaki mevzuatta yurt dışı sevklerinde üniversite raporlarının yeterli görülmediği, devlet hastanesinden heyet raporu talep edildiği hatırlatılarak Ankara Numune Hastanesi’nde bulunabileceği ifade edildi.

THY DE KAYITLARI BULAMADI

Darbe Komisyonu THY’den Fethullah Gülen’in 1999 yılında ABD’ye kimlerle gittiğini sordu. THY’den gelen yanıtta 21 Mart ya da 22 Mart tarihinde seyahat ettiği bilgisi var, ancak yolcu listelerine ulaşılamıyor” yanıtı geldi.

Gülen'e devlet korumasında tek soruşturma habere!Gülen'e devlet korumasında tek soruşturma habere!