Baba Sami Elvan adalet bekliyor

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, oğlunu öldürmekle suçlanan polis memuru için, “Umarım gerçek kişi budur. Adil bir yargılama yapılır ve cezalarını çekerler” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Soruşturmanın sonunda ortaya çıkan iddianamede tek bir polis memuru var.

Oğlu Berkin’in ölümünden bu yana adalet mücadelesi veren Sami Elvan, iddianameyle ilgili ilk değerlendirmeyi Gazete Duvar’a yaptı.

İddianameyi henüz görmediğini, avukatlarla konuştuktan sonra bir değerlendirme yapacaklarını ifade eden Sami Elvan şunları söyledi:

"İddianamede bir isim var. Oğlumu öldüren o mu bilmiyorum. Vuran isme dair bugüne kadar bilgi alamamıştık. Çok sayıda polisle ilgili suçlama vardı ama savcı bize 'asıl suçluyu bulmalıyız' demişti. O zaman asıl suçluyu bulmuşlar. Umarım bu kişi gerçek kişidir.”

Berkin Elvan için 1 polise dava açıldıBerkin Elvan için 1 polise dava açıldı

'UMARIM ADİL BİR YARGILAMA OLUR'

Yılları geride bırakan soruşturmada er ya da geç bir kişi hakkında iddianame düzenlenmesini zaten beklediklerini anlatan baba Sami Elvan, “Evet bekliyorduk, ama geçen zamanda adil bir yargılanma olacağına inancımız zayıfladı. Umarım düşündüğümüz gibi olmaz, adil bir şekilde yargılama yapılır. Suçlular cezasını çeker. Sadece bizim talebimiz değil bu. Tüm Gezi eylemleri davalarında da adil bir yargılama istiyoruz. Dava olası kastla açılmış. Biz de hep bunu söyledik. Çocuğumuzu kasten, bilinçli bir şekilde vurdular” dedi.