Darbe Komisyonu sahaya çıkıyor

Meclis Darbe Girişimi’ni Araştırma Komisyonu üyeleri, İstanbul’da darbe gecesi çatışmaların yaşandığı yerlerde incelemelerde bulunacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun yeni programı belli oldu. Bu haftaki programda da darbe gecesinin kilit isimleri Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın dinlenmesi yer almadı.

Komisyon üyeleri perşembe günü Meclis’te, Adana'daki bombalı saldırı ve yurt yangını nedeniyle iki haftadır ertelenen Adana İl Emniyet Müdürü Osman Ak’ı dinleyecek. Ak, Fethullah Gülen cemaatiyle ilgili Emniyet’te ilk raporu hazırlayan isim olarak biliniyor. Komisyon ayrıca Dr. Hasan Polat’ı dinleyecek.

ÇATIŞMA NOKTALARINDA İNCELEME

Yaklaşık 2 aydır çalışan Darbe Komisyonu ilk kez Ankara dışına çıkacak. Komisyon üyeleri İstanbul’da üç gün boyunca darbe gecesi çatışmaların yaşandığı, “Atatürk Havalimanı, Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Çengelköy İlçe Emniyet Amirliği, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulunacak. Ayrıca darbe gecesi hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralılara ziyarette bulunacak.

Komisyon üyeleri iki gün sürecek bu ziyaretlerin ardından 11 Aralık Pazar günü de basın, akademisyenler, şehit-gazi derneklerinin temsilcileri, güvenlik düşünce kuruluşları ile müzakere toplantısı yapacak.