TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Marksistlerin tek bizim iki dünyamız var

Kamu Denetçiliği Kurumu'nda düzenlenen törene katılan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, seküler düşüncenin hakim olduğunu ve bunun değişmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kamu Baş Denetçisi Nihat Ömeroğlu, görevini Şeref Malkoç'a devretti. Kamu Denetçiliği Kurumu'nda düzenlenen törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Askeri Yargıtay Başkanı Ahmet Zeki Liman ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Arslan katıldı.

Dünyanın fani olduğuna inandıklarını söyleyen Kahraman, şunları söyledi:

"İki dünyalıyız, bu dünya fani bir dünya. Ömür bu kadar mı? Mümkün değil, ebedi bir hayat var. Pozitivistler buna inanmıyor. Marksist, Leninistler inanmıyor, 'Tek bir dünya var, bu dünya. Ben gördüğüme ve tuttuğuma inanırım' diyor. Rüyayı görüyorsun, tutuyor musun? Aklı tutuyor musun? Ruhu tutuyor musun? Öyle saçmalık olmaz. Hesap günü var. Toplumun bir eksikliği de hesap gününü unutmak. Biraz dünyevilik oldu. Seküler düşünce hakim oldu. 'Her şey dünya için, dünya her şey'. Böyle değil. Bu düşünce de değişmekte ve değişmelidir. Öyle olursa kamu denetçiliğimizin yükü iyice azalacaktır, zira hesap gününü bilecek. Bu duygu geliştirilmeli." (DUVAR)