KKTC'de Türkiye'nin kış saatine öğrenci isyanı!

KKTC'de, iki öğrencinin sabah erken saatte trafik kazasında ölmesi sonrası öğrenciler ayakta: Okula kör karanlıkta gidiyoruz, ileri saat uygulamasını kaldırın!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lefkoşa'da liseli gençler, bir okul servisinin yaptığı kazada iki arkadaşlarının ölmesinden kış saatini sorumlu tuttu. Kazanın, okula kış saati uygulaması nedeniyle ‘kör karanlıkta’ gittikleri için meydana geldiği gerekçesiyle, öğrenciler KKTC Meclisi’ne yürüdü. KKTC, Türkiye ile paralel ileri saat kararı almıştı.

Hürriyet'in Lefkoşa muhabiri Ömer Bilge'nin haberine göre kaza, salı sabahı Girne-Lefkoşa arasındaki dağ yolunda meydana geldi. Bir okul servis minibüsüyle bir TIR’ın çarpışması sonucu ikisi liseli üç kişi öldü, çoğu öğrenci yedi kişi yaralandı. Sendikalarla liselilerin büyük tepki gösterdiği kaza, şimdi minik bir isyana yol açmış durumda.

OKUL YOLU ‘KARANLIK’

Çok sayıda lise öğrencisi, sendikaların da desteğiyle KKTC Meclisi ve Başbakanlık binası önünde protesto gösterisi düzenledi. Öğrenciler, ‘Yollar mezar olmasın’, ‘Karanlıkta okula gidilmez’, ‘Canımız yanıyor’, ‘Katil devlet hesap verecek’, ‘Yönetim istifa’ sloganları attılar. Dün de sendikaların çağırısı ile, Ercan Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi, devlete ait Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Lefkoşa’da bulunan Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi çalışanları, liseli gençlere destek olarak kısa süreli grevlerle durumu protesto etti. Sendikalar, kış saati uygulamasının kaldırılmasını istediler.

OKUL SAATLERİ DÜZENLENEBİLİR

Tüm yaşananların ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, mesai saati başlangıç ve bitiş saatlerinde, 5 tondan ağır araçların trafiğe çıkışını yasakladı. Milli Eğitim Bakanlığı ise, sendikalarla birlikte, okul saatlerinin yeniden belirlenmesi konusunda çalışma başlattı.

Etiketler kktc kış saati