ÖSYM'nin 'kozmik odası'nda arama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü ALES soruşturması kapsamında, ÖSYM'nin 'kozmik odası' olarak bilinen Soru Hazırlama ve Geliştirme Daire Başkanlığı'nda arama başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polis ÖSYM'nin kozmik odasında arama yapıyor. 2009-2014 yılları arasında yapılan KPSS ve ALES sınavlarının mercek altında olduğu öğrenildi.

ALES'in, 2009-2014 arasındaki oturumlarında kopya çekildiğinin tespit edilmesi üzerine başlatılan soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Ender Coşkun'un talimatıyla, bugüne kadar hiç girilmeyen ve ÖSYM'nin 'kozmik odası' olarak nitelenen Soru Hazırlama ve Geliştirme Daire Başkanlığı'nda arama başlatıldı.

Aramalarda, soruların hazırlandığı ve yüklendiği sunucularla veri kaybı ve sızıntı önleme programlarının kurulu olduğu sunucu bilgisayarların imajları alınacak. ÖSYM'de soru hazırlama biriminde toplanan sorular, matbaaya giderken TÜBİTAK'ın geliştirdiği 'sır cihazı' adı altında bir cihaza kaydediliyordu. Sınavlarda soruların bu cihaza yüklenirken, yedeklenerek dışarıya sızdırıldığı tespit edilmişti.

ALES ile ilgili soruşturma, KPSS soruşturmasından ayrı yürütülüyor.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler ösym KPSS LES