Yavuz Selim Karakışla hayatını kaybetti

Ünlü tarihçi Yavuz Selim Karakışla hayatını kaybetti. Karakışla, Osmanlı Bankası’nın düzenlediği Bankacılık ve Finans Tarihi Araştırma Yarışması’nda “En İyi Doktora Tezi” ödülünü kazanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ülkemizin önemli tarihçilerinden, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi, Atlas Tarih Dergisi yazarı ve yayın kurulu üyesi Yavuz Selim Karakışla hayatını kaybetti.

YAVUZ SELİM KARAKIŞLA KİMDİR?

Yavuz Selim Karakışla (1961 - 2016)

1961 de İzmit’de dünyaya geldi, 1972 yılında Kadıköy Maârif Koleji’ni “25. yedek” olarak kazandı. Yatılı olarak okuduğu yedi yıl boyunca, sayın Necdet Kerman’ın tarih dersinden tam üç defa ikmale kalmayı başardı. Her zaman “asi ve siyasi” bir öğrenci oldu. 1979 yılında, Sıkıyönetim ilan edildikten hemen sonra, 5,18 ortalama ve “orta derece” ile güç bela mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nü 1987 yılında bitirdi. 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Sosyal Tarih dalında yüksek lisans derecesi aldı. Doktorasını 21 Şubat 2003 günü “Women and Work in the Ottoman Empire: Society for the Employment of Ottoman Muslim Women (1916-1923)” adlı teziyle State University of New York, Tarih Bölümü’nden aldı. Aynı yılın Aralık ayında, Osmanlı Bankası’nın düzenlediği Bankacılık ve Finans Tarihi Araştırma Yarışması’nda “En İyi Doktora Tezi” ödülünü kazandı. Ünlü tarihçinin İletişim Yayınları'ndan çıkan  'Osmanlı İmparatorluğu’nda Savaş Yılları ve Çalışan Kadınlar

Kadınları Çalıştırma Cemiyeti (1916 - 1923)' adlı bir de araştırma kitabı bulunmaktadır.