NATO PA HDP'li vekili çağırıyor, Türkiye izin vermiyor

HDP’li Ziya Pir, yurtdışı yasağı bilinmesine rağmen, tüm grupların oyuyla NATO Parlamenter Asamblesi Alt Komite Başkan Yardımcılığı’na seçildi. Bu yılın sonuna kadar en az 5 kez Brüksel'e gitmesi gereken Pir, Meclis ve Adalet Bakanlığı'nın alacağı kararı bekliyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - NATO Parlamenter Asamblesi (PA) Alt Komite Başkan Yardımcılığı’na seçilen HDP Milletvekili Ziya Pir’in Brüksel'e gitmesi gerekiyor.

Ancak Pir, gelecek haftalarda yapılacak toplantılara yurt dışı yasağı nedeniyle katılamayacak. Pir, toplantı çağrılarına Meclis Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın nasıl yanıt vereceğini bekliyor.

HDP’li Pir, NATO PA Alt Komite Başkan Yardımcılığı’na seçilmesinin ardından durumunu, “Hay Allah... görevim gereği sık sık yurtdışına çıkmalıyım ama yurtdışı yasağım var!” sözleriyle değerlendirmişti.

'EN AZ 5 DEFA ÇIKMAM GEREKİYOR'

Seçildiği görev doğrultusunda 2017 çalışma takviminin çıktığını anlatan Pir şunları söyledi: “2017’de benim en az 5 defa yurt dışına çıkmam gerek. Başkan yardımcısı olduğum için Komite gezilerine benim başkanlık etmem gerekiyor. Bir de bunların hazırlık toplantıları olacak. Gelecek haftalarda Brüksel yolu gözükecek.”

Yaşanan durumu “ironik” diye niteleyen Pir şöyle devam etti: “NATO PA Başkanlığı ve Genel Sekreterliği'nden TBMM’ye ve Adalet Bakanlığı’na bu programlarla ilgili resmi yazılar gelecek. Soracaklar. Ben de heyecanla bu yurt dışı yasağıyla ilgili nasıl bir cevap vereceklerini bekliyorum.”

Yurt dışı yasağının bilinmesine karşın tüm grupların oyuyla seçildiğini anlatan Pir, "Bu, HDP’nin haklı mücadelesinin ve dünyada kendisini ispatlamasının kanıtlarından biridir" diyor.