Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay serbest kalmıyor

Özgür Gündem davasından tutuklu bulunan Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'a yöneltilen bir suçlamada tahliye kararı verildi. Ancak Erdoğan ve Alpay başka suçlamalardaki tutuklama kararı nedeniyle serbest kalmayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İddianameleri mahkeme tarafından bugün kabul edilen, kapatılan Özgür Gündem Gazetesi davasından tutuklu yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay'a yöneltilen bir suçlamadan tahliye kararı verildi. Ancak, Erdoğan ve Alpay haklarında başka suçlamalarla da tutuklama kararı bulunduğu için serbest bırakılmayacak.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan'ın da sanıkları arasında olduğu Özgür Gündem iddianamesi bu gün mahkeme tarafından kabul edildi. Mahkeme Özgür Gündem'in Yayın Danışma Kurulu üyesi olan yazar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'ın, "Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle tahliyelerine karar verildi.

Ancak mahkeme, iki ismin "terör örgütü üyeliği" suçundan ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Erdoğan ve Alpay cezaevinden çıkamayacak.

Mahkemenin bu gün kabul ettiği iddianamede savcı, Erdoğan ve Alpay hakkında müebbet hapis talep ediyor.

Gündem iddianamesi kabul edildiGündem iddianamesi kabul edildi

Aslı Erdoğan 19 Ağustos'ta, Necmiye Alpay 31 Ağustos'ta tutuklanmıştı.

Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan’ın tahliye müzekkereleri şöyle:

muzekkere muzekkere1