İstanbul Bayrampaşa'da büyük yangın

İstanbul Bayrampaşa'da 3 katlı bir plastik imalathanesinde çıkan yangın korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Kısa sürede büyüyerek çevre binalara da sıçrayan yangından dolayısıyla yayılan siyah duman bulutları İstanbul'un birçok noktasından görüldü. Kontrol altına alınan yangında söndürme çalışmaları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bayrampaşa Baltaş Kilimciler Sanayi Sitesi'ndeki bir imalathanede sabah 10.30'da büyük çaplı yangın çıktı. İş yerinde çalışanlar itfaiyeye haber verirken, kısa sürede büyüyen alevler 3 katlı binayı sardı.

Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini aldı.

Olay yerine gelen Eyüp itfaiyesi müdahalede yetersiz kalınca Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Fatih, Bakırköy, Şişli ve Bağcılar itfaiye ekipleri ile çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Yangın nedeniyle üst katlarda mahsur kalanlar zor anlar yaşadı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri merdiven yardımıyla mahsur kalanları kurtardı.

Yanan binada zaman zaman patlamalar da yaşandı. Yangın çevre binalara da sıçradı.

yangin2

Yangın nedeniyle oluşan siyah duman bulutları İstanbul'un birçok bölgesinden görüldü. Bölgede bulunan Mustafa Itri İlkokulu ile yanındaki aynı ismi taşıyan ortaokulda, tedbir amacıyla eğitime bir gün ara verildi.

OTOPARKA SIÇRADI!

Bayrampaşa'da Baltaş Kilimciler Sanayi Sitesi'nde plastik fabrikasında çıkan yangın, iş merkezinin en üst katında otopark olarak kullanılan kısma sıçradı. Yaklaşık 30 aracın bulunduğu alandaki otomobiller birer birer yanmaya başladı. Araçlarda zaman zaman patlamaların yaşandığı görüldü.

İBB'den son yapılan açıklamaya göre; Yangını kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları ise devam ediyor.

(DHA)