Ahmet Türk gözaltına alındı

Kayyım atanarak görevinden uzaklaştırılan DBP'li Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk gözaltına alındı. Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak ile belediye çalışanları da gözaltında

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin'de polis bu gün DBP'li (Demokratik Bölgeler Partisi) belediye yöneticilerine yönelik operasyon düzenledi. Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı görevinden alınan Ahmet Türk ile Mardin merkez Artuklu ilçe Belediye Başkanı Emin Irmak ve belediye çalışanları gözaltına alındı. Türk'le birlikte gözaltına alınanlar arasında belediyenin dört avukatı da var.

Polisler Ahmet Türk ile Emin Irmak'ın evlerine sabah saatlerinde baskın düzenledi. Ahmet Türk evinden, Emin Irmak ise makamından gözaltına alındı.

GÖZALTI SAYISI 9'A ÇIKTI

Ahmet Türk ve Emin Irmak'tan sonra Artuklu Belediye Başkan Yardımcıları İsmet Birtek ve Mehmet Yıldırım ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran İlhan belediye binasından, meclis üyesi Mehmet Ali Amak, belediye çalışanları Şeyhmus Amak ve Sultan Bingöl ve belediye avukatı Ziya Baği olmak üzere toplam 9 kişi gözaltına alınırken, polisin devam eden operasyonlarıyla birlikte gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.  Ahmet Türk ve gözaltına alınan herkese beş gün görüş yasağı getirildi.

VALİ KAYYIM OLARAK ATANDI

Ahmet Türk, 17 Kasım'da İçişleri bakanlığı kararıyla görevden alınmıştı. Ardından da Mardin belediyesi'ne kayyım ataması yapılmıştı. Aynı gün belediyeye operasyon düzenleyen polisler, arama yapmış, bazı belgelere bilgisayarlara el koymuştu. İçişleri Bakanlığı'nca belediyeye kayyım olarak atanan Mardin Valisi Mustafa Yaman da yine aynı gün 'Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili' sıfatıyla göreve başlamıştı.

'AKP ŞOK ETKİSİ YARATMAK İSTİYOR'

Ahmet Türk görevden alındıktan sonra yaptığı açıklamada karara tepki gösterirken "AKP ve saray iktidarı şok etkisi yaratarak herkesi sindirmek istiyor, ancak başaramayacaklar. 12 Eylül ve '90’lı yıllarda da benzer bir saldırı ve faşizm uyguladılar. Başaramazlar, bizi asla sindiremezler, o gün nasıl boyun eğmediysek bugün de eğmeyeceğiz" demişti. (MARDİN/DHA)

'12 Eylül'de başaramadılar yine başaramayacaklar''12 Eylül'de başaramadılar yine başaramayacaklar'

Mardin, Siirt ve Tunceli'de belediyelere kayyım atandı!Mardin, Siirt ve Tunceli'de belediyelere kayyım atandı!

Mardin ve ilçelerinde DBP'ye operasyonMardin ve ilçelerinde DBP'ye operasyon