Kadınlar önerge görüşülürken Meclis önünde olacak

Cinsel istismar suçu ile ilgili düzenlemeye Ankaralı kadınlar tepki gösterdi. Kadınlar önerge görüşülürken Meclis önünde olacaklarını söylediler.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti’nin cinsel istismarı mağdurla failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesine yönelik önergesine, Ankaralı kadınlar gün boyu yaptıkları eylemlerle tepki gösterdiler.

Önergeye karşı ilk eylemi CHP’li kadınlar yaptı. Yüksel Caddesi'nde buluşan kadınlara CHP’li milletvekilleri de destek verdi. AK Parti’nin Türkiye’yi "Ortaçağ karanlığına çekmeye çalıştığı" savunulan açıklamada, “Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Bir an önce attığınız bu yanlış adımdan vazgeçin. Tecavüz insanlık suçudur” denildi.

Halkevleri'nin de destek verdiği eylemde kadınlar, önergenin görüşüleceği 22 Kasım Salı günü saat 10.30’da Meclis önünde olacaklarını söyledi.

Ankara Kadın Platformu da, 26 Kasım’da yapılacak kadın mitingine çağrı yapmak için basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı yapan Meziyet Yıldız, "Geçtiğimiz günlerde onlarca kadın ve çocuk derneğinin kapısına neden mühür vurulduğu, çalışmalarının neden engellenmek istendiği şimdi çok daha açık bir şekilde karşımızda duruyor" diye konuştu. (DUVAR)