Ruhsatsız silah savunması: 15 Temmuz'da sokaktaydım

İstanbul'de 39 ilçede 5 bin polisin katılımıyla gerçekleşen Huzur Operasyonu'nda ruhsatsız silahla yakalanan bir kişi, "15 Temmuz'da sokaktaydım, o silah da 15 Temmuz gazisi" diyerek gözaltına alınmaktan kurtulmaya çalıştı. Kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından "Yeditepe Huzur Uygulaması" adı verilen uygulamaya asayiş, terörle mücadele, narkotik suçlarla mücadele, mali suçlarla mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin aralarında bulunduğu 5 bin polis katıldı. Uygulamalara polis helikopteri de katıldı. 39 ilçede yapılan uygulamada önceden belirlenen noktalarda bazı kişiler, araçlar ve iş yerlerinde aramalar gerçekleştirildi. İstanbul genelinde eş zamanlı olarak yapılan uygulama İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan tarafından yönetildi.

'15 TEMMUZ' SAVUNMASI

T24'ün haberine göre, aracında ruhsatsız silahla yakalanan bir kişi "15 Temmuz'da sokaktaydım, o silah da 15 Temmuz gazisi" diyerek gözaltına alınmaktan kurtulmaya çalıştı. Polis memurunun "Tamam da ruhsatı yok, benim yapacağım bir şey yok" cevabını verdiği vatandaş, "Tamam da o gün de ruhsatı yoktu" savunması yaptı. Kişi gözaltına alındı. Otomobilinde ruhsatsız tabanca bulunan başka bir vatandaş da, "Bu ne?" diye soran polise, "Kurusıkı ağabey. Vallahi billahi ben koymadım" dedi. "Bu kuru sıkı değil" diyen polise, aynı vatandaş, "Ben anlamam, Ankara'da kebapçı olarak yaptım askerliği. Ben anlamam" şeklinde cevap verdi. Bu kişi de daha sonra gözaltına alındı. Asayiş uygulaması geç saatlere kadar sürdü.