13 ilde FETÖ operasyonu: Emekli generaller gözaltında

İzmir merkezli başlatılan operasyonda aralarında emekli general ve muvazzaf subayların da aralarında olduğu 37 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir merkezli, 13 ilde FETÖ operasyonu düzenlendi. Emekli general ve muvazzaf subayların da aralarında olduğu 37 kişi gözaltına alındı. 'İzmir askeri casusluk davası’ ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonla gözaltına alınanların 6'sı sivil.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya’nın koordinesinde yürütülen operasyon çerçevesinde bugün sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı.

48 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Operasyon kapsamında, aralarında generallerin de bulunduğu 37 emekli ve muvazzaf asker ile 11 sivil hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir, İstanbul, Bursa, Ankara, Balıkesir, Samsun, Kayseri, Amasya, Uşak, Kocaeli, Mardin, Malatya ve Antalya’daki adreslere düzenlenen operasyonlarda emekli ve muvazzaf 31 asker ile 6 sivil gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, İzmir’e getirildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer kişilerin arandığı belirtiliyor. (İZMİR/DHA)