'Türkler bu kez hiç misafirperver değildi'

"Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier Ankara’da, ancak efsanevi Türk misafirperverliği pek hissedilmedi. Türkler kızgın. Çok kızgın"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da yayın yapan Bild gazetesi, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier'ın AB ile Ankara arasında ilişkilerin gerildiği bir dönemde gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretine ilişkin bir haber analize yayınladı. Gazete, Steinmeier'ın Türkiye ziyaretinin dostluk havasından uzak geçtiği yorumunda bulundu.

'BİR DOSTU ZİYARET ÇOK FARKLIDIR'

Bild, “Bir dostu ziyaret farklıdır. Çok farklı. Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier Ankara’da, ancak efsanevi Türk misafirperverliği pek hissedilmedi" ifadelerini kullandı.

'KIRMIZI HALI YOK'

Steinmeier’ın Dışişleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu ile görüşmesini, "Çok kolay bir görüşme olmadı" diye aktaran Bild, soğukluğun Steinmeier’in havalimanında karşılanmasında başlandığını yazdı.

Almanya'nın Dışişleri Bakanı AB'nin mesajını getiriyorAlmanya'nın Dışişleri Bakanı AB'nin mesajını getiriyor

Steinmeier’ın karşılanmasında kırmızı halı olmadığına ve üst düzey karşılama gerçekleştirilmediğine dikkat çeken gazete, Alman bakanın makam aracının da uçağa yaklaşmasına müsaade edilmediğine, Steinmeier ve ekibinin önce otobüsle götürüldüğüne vurgu yaptı.

Steinmeier’ın resmi temaslarında kullandığı makam aracına Alman bayrağının uygun parça olmadığı gerekçesiyle takılamadığına da değinen Bild gazetesi, "Yapılanların verdiği mesaj çok açık: Türkler kızgın. Çok kızgın" diye yazdı.

Alman bakandan HDP'ye ziyaretAlman bakandan HDP'ye ziyaret

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier: Türkiye fırtınalı ve tehlikeli bir süreçten geçiyorAlmanya Dışişleri Bakanı Steinmeier: Türkiye fırtınalı ve tehlikeli bir süreçten geçiyor