Levent Pişkin Bursa Adliyesi'nde

Demirtaş'ın avukatı Levent Pişkin'in Bursa Adliyesi’ndeki savcılık ifadesi bitti. Savcının kararını öğleden sonra açıklaması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu HDP'li milletvekillerinin avukatlığını yapan Levent Pişkin Bursa Adliyesi'ne getirildi. Avukat Rozerin Seda Kip, Levent Pişkin'in savcılığa çıkartılmasını beklediklerini söyledi. Pişkin’in dün gece emniyette ifade verdiğini söyleyen Kip, "Dosya 9 kişilik bir soruşturma sürecini içeriyor. Şu an ifadenin içeriği ile ilgili bir şey söylemek mümkün değil. Fakat Levent'in dosyası tertemiz. Avukat olarak HDP'lilerle görüştü" dedi.

HDP İLE İLGİLİ SORULAR 

Pişkin’in dün gece emniyette verdiği ifadede kendisine sadece HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatlığını yapması ve HDP’li olması hakkında sorular sorulduğu öğrenildi.

Pişkin'in gözaltına alınma sebebi ile ilgili avukat Kip, "Buradan doğrudan uluslararası basına yapılmış bir basın toplantısından çıkartılan bir soruşturmadır" dedi. Kip, şöyle devam etti: "Levent'in savcılığa çıkartılmasını bekliyoruz. Burada iki avukat olarak ifade verecekler. 7 kişiyle birlikte 9 kişi ifade vermeyi bekliyor. Dosya 9 kişilik bir soruşturma sürecini içeriyor."

EVİNE DÜZENLENEN BASKINLA ALINMIŞTI

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatlığını yapan Pişkin, 14 Kasım sabaha karşı saat 5.00’da İstanbul’da evine düzenlenen baskınla gözaltına alınmıştı.

LEVENT PİŞKİN KİMDİR?

Avukat ve LGBTİ aktivisti Levent Pişkin aynı zamanda kapatılan Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul il yöneticisi. Hafıza Merkezi'nde çalışıyor. Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü'nde (ATA) yüksek lisans yapıyor. (HABER MERKEZİ)